Sedum tag på sommerhus

Hvad er Sedum tag?

Sedumtag er et grønt tag med stenurter, som kan være blandet med græs eller mos. Taget er smukt og dekorativt, men har også en række andre fordele, som vi vil beskrive herunder. Stenhøj Husene kan tilbyde Sedumtag på alle design linier og taget kan kombineres med ensidig taghældning

Stenurterne fås i forskellige varianter, hvilket gør det muligt at få et Sedumtag i forskellige nuancer, fra grøn til rødlig. Desuden blomstrer nogle stenurter i sæsonen og tagets nuancer ændrer sig efter årstid og nedbørsmængder.

Fordele ved Sedum tag

Et grønt, beplantet tag er ikke kun godt for øjet. Det har faktisk også en række praktiske fordele.

  • Et Sedumtag holder på regnvandet og kan faktisk optage op til 50% af almindeligt nedbør. På den måde opbevares en stor mængde regnvand i taget og fordamper, hvilket aflaster husets kloaksystem. Ved skybrud, vil det også betyde at regnvandet afledes til kloakken, i et mere jævnt tempo. Dette vil mindske risikoen for at dine kloakker løber over.
  • Et Sedumtag isolerer godt.
  • Et grønt tag er miljøvenligt, da produktionen af Sedumtaget er næsten CO2 neutral.
  • Vegetationen på taget beskytter den underliggende beklædning. Det grønne lag skærmer for sollyset og sikrer samtidig en mere konstant temperatur og luftfugtighed. Det betyder faktisk at du kan opnå en længere levetid på det underliggende tagpap, end hvis du havde valgt et traditionelt pap tag.
  • De små grønne planter kan opbevare meget vand i sig, hvilket betyder at taget er forholdsvis modtandsdygtig overfor brand.

Vedligehold af Sedum tag

Stenurterne er meget hårdføre og har en god evne til at “gemme” vandet i bladene. Derfor kræver taget normalvis ikke vanding. Desuden kræver taget ikke klipning.

Den normale vedligehold består derfor blot i at fjerne nedfaldne grene og blade fra taget. Dette gøres ved at rive taget en gang om året og på den måde fjerne nedfald, samt evt. visne planter.

Kontakt Stenhøj Husene hvis du vil vide mere om mulighederne for et Sedumtag

Ensidig taghældning på sommerhus
Sedum tagbeklædning
Sedum tag på sommerhus
Hvad er et Sedumtag?

Et Sedum-tag er en tagbeklædning af stenurter. Taget er både smukt og praktisk og har desuden en lang levetid. Et spændende valg til dit sommerhus.

Er der meget vedligehold ved et Sedumtag?

Nej. Taget skal normalvis hverken vandes eller klippes. En overrivning en gang om året er i de fleste tilfælde tilstrækkeligt.

Kan Sedumtag bruges på alle huse?

Ja, som udgangspunkt kan vi levere alle hus-modeller med Sedum-tag.