Sedum tag på sommerhus

Sedum tag på sommerhus
Ensidig taghældning på sommerhus

Hvad er Sedum tag?

Sedumtag er et grønt tag med stenurter, som kan være blandet med græs eller mos. Taget er smukt og dekorativt, men har også en række andre fordele, som vi vil beskrive herunder. Stenhøj Husene kan tilbyde Sedumtag på alle design linier og taget kan kombineres med ensidig taghældning.

Stenurterne fås i forskellige varianter, hvilket gør det muligt at få et Sedumtag i forskellige nuancer, fra grøn til rødlig. Desuden blomstrer nogle stenurter i sæsonen og tagets nuancer ændrer sig efter årstid og nedbørsmængder.

Fordele ved sedum tag

Et grønt, beplantet tag er ikke kun godt for øjet. Det har faktisk også en række praktiske fordele.

  • Et Sedumtag holder på regnvandet og kan faktisk optage op til 50% af almindeligt nedbør. På den måde opbevares en stor mængde regnvand i taget og fordamper, hvilket aflaster husets kloaksystem. Ved skybrud, vil det også betyde at regnvandet afledes til kloakken, i et mere jævnt tempo. Dette vil mindske risikoen for at dine kloakker løber over.
  • Et Sedumtag isolerer godt.
  • Et grønt tag er miljøvenligt, da produktionen af Sedumtaget er næsten CO2 neutral.
  • Vegetationen på taget beskytter den underliggende beklædning. Det grønne lag skærmer for sollyset og sikrer samtidig en mere konstant temperatur og luftfugtighed. Det betyder faktisk at du kan opnå en længere levetid på det underliggende tagpap, end hvis du havde valgt et traditionelt pap tag.
  • De små grønne planter kan opbevare meget vand i sig, hvilket betyder at taget er forholdsvis modtandsdygtig overfor brand.

Vedligehold af Sedum tag

Stenurterne er meget hårdføre og har en god evne til at “gemme” vandet i bladene. Derfor kræver taget normalvis ikke vanding. Desuden kræver taget ikke klipning.

Den normale vedligehold består derfor blot i at fjerne nedfaldne grene og blade fra taget. Dette gøres ved at rive taget en gang om året og på den måde fjerne nedfald, samt evt. visne planter.

Kontakt Stenhøj Husene hvis du vil vide mere om mulighederne for et Sedumtag

Ofte stillede spørgsmål:

Et Sedum-tag er en tagbeklædning af stenurter. Taget er både smukt og praktisk og har desuden en lang levetid. Et spændende valg til dit sommerhus.

Nej. Taget skal normalvis hverken vandes eller klippes. En overrivning en gang om året er i de fleste tilfælde tilstrækkeligt.

Ja, som udgangspunkt kan vi levere alle hus-modeller med Sedum-tag.

Skal vi tage en snak om dit sommerhus projekt?

Vores byggerådgiver ringer dig op til en helt uforpligtende snak om dit projekt.... lige når det passer dig.

Ring mig op

Rasmus og jan

Overvejer du at bygge sommerhus ???

Hvis du går med en drøm om en dag at bygge et nyt sommerhus, vil vi anbefale at du tilmelder dig vores nyhedsbrev.

Her får du masser af god inspiration og får besked når vi afholder åbent hus i dit område.