7 gode råd til dig der skal bygge nyt sommerhus

Det er sjovt og spændende at bygge sommerhus, men det kan betale sig at forberede sig. Her får du gode råd fra en af vores erfarne byggerådgivere Rasmus Thomsen.

Afslapning med bøger, hygge på terrassen og tid med familie og venner – det er ikke svært at forstå, hvorfor fritidshuset igennem årtier, har været og stadig er danskernes foretrukne ferieoase.

Et sommerhus er for de fleste en ekstra bolig og en luksus, hvor der ofte er helt specielle ønsker og behov, der skal tages højde for. Derfor er det vigtigt, at du giver dig god tid til at forberede dig bedst muligt, så du får skabt det hus du drømmer om. Sådan lyder det fra byggerådgiver Rasmus Thomsen, der igennem adskillige år har hjulpet danske sommerhusejere, med at gøre deres husdrømme til virkelighed hos Stenhøj Husene.

”Tænk processen, detaljerne og drømmene igennem. Overvej hvordan dit kommende hus skal ende med at være, allerede inden du begynder at bygge. Gør du det godt, er du sikker på at få et hus, som passer til dig og din familie i mange år frem, ”

Her er Rasmus råd for, hvad du bør tænke over:

1: Skal du renovere eller bygge nyt?

Det er ofte bedre at bygge nyt sommerhus end at renovere et eksisterende. Bygger du et nyt, sikrer du først og fremmest, at huset overholder de gældende byggekrav, der er for fritidshuse i dag. Det betyder, at du får et velisoleret sommerhus, der er langt billigere at varme op end de ældre.

Når du selv bestemmer materialer, planløsning og placering på grunden, sikrer du også, at det er tilpasset til dig og din families behov. I langt de fleste tilfælde vil du også opnå en bedre ejendomsvurdering på et nyt hus, i forhold til et ældre fritidshus.

2: Hvad kan du bygge for?

Som noget af det første skal du overveje er, hvor meget du vil og kan bruge på et sommerhus. Et realistisk byggebudget giver dig svar på, om din økonomi kan stå mål med dine husdrømme, ligesom overblikket over byggeøkonomien sikrer, at du undgår uforudsete og dyre overraskelser.

Når du har byggebudgettet på plads, kan du også bedre målrette din søgning når du går på jagt efter inspiration.

Du kan læse mere om priser på sommerhus her.

3: Hvordan skal huset bruges?

Skal huset kun bruges af din familie, skal du have fokus på individuelle løsninger og behov, ligesom du skal tænke på at fremtidssikre huset, så det kan bruges af familien i mange år frem, når den vokser, børnene bliver større, og der opstår nye behov.

Er der derimod tale om, at huset skal udlejes 80 pct. af tiden, er det ikke nødvendigt at skræddersy huset, specifikt til jeres behov. Tænkt i stedet over, at bygge i slidstærke materialer, ligesom at planløsningen skal kunne tilpasses et svingende antal gæster. Med 60 års erfaring i branchen, kan Stenhøj Husene guide dig til den størst mulige indtjening.

4: Skal huset bygges som nøglefærdig eller medbyg?

Har du ikke erfaring med byggeprojekter, så overvej et nøglefærdigt hus, hvor Stenhøj Husene er tovholder på hele projektet. Her får du et komplet hus, hvor ferien kan begynde fra den dag du får nøglerne.

Vil du derimod gerne spare penge og selv stå for det indvendige, kan du hos Stenhøj Husene vælge løsningen Sommerhus Medbyg. Her sikrer vi, at det indledende arbejde udføres korrekt, og at dit hus overholder alle byggekrav.

Ved Medbyg står huset færdigt udvendig, mens du selv sørger for at indrette husets indre rammer.

5:Hvor finder du inspiration?

Når du skal bygge et hus, er det vigtigt at få en masse inspiration til smarte løsninger, flotte byggematerialer og gode planløsninger. Du samler inspiration ved at besøge udstillinger og blive klogere på, hvad de forskellige byggefirmaer tilbyder af løsninger.

Stenhøj Husene er repræsenteret på faste udstillinger på Sjællands Odde og Middelfart. Tag bare blok og kamera med, så du kan notere ned og forevige alt det, som falder i din smag.

Prøv også at indhente erfaringer fra folk, der tidligere har bygget sommerhus og som har stået samme situation, som du står i nu. Stenhøj Husenes sommerhuse findes i hele landet, og vi hjælper gerne med, at formidle kontakten til vores tidligere kunder, så du kan få den rette inspiration.

Hvis du ikke allerede har hentet vores store inspirationskatalog, kan du downloade det her.

6: Hvor skal huset ligge på grunden?

Placeringen af sommerhuset er vigtig i forhold til udnyttelse af haven, sollyset og udsigten. Ligger grunden mellem etablerede sommerhuse, er det også en god ide at tænke naboer ind i husets placeringen, så du undgår indbliksgener og i stedet sikrer privatliv, når du opholder dig i sommerhuset. Her er det en god ide, at rådføre sig med en byggerådgiver.

Hos Stenhøj Husene har vi bygget sommerhuse siden 1962, og vi hjælper dig, så dit nye sommerhus placeret optimalt.

7: Har du styr på dit byggefirma?

Når du skal bygge et sommerhus, er det en stor investering, og du skal føle dig tryg igennem hele processen. Derfor er det vigtigt, at du sikrer dig, at det byggefirma, du giver ansvaret for budget og boligdrømme, kan løse opgaven.

Se hvor mange år virksomheden har i branchen, tjek anmeldelser fra tidligere kunder og brug din sunde fornuft.

Skal vi tage en snak om dit sommerhus projekt?

Vores byggerådgiver ringer dig op til en helt uforpligtende snak om dit projekt.... lige når det passer dig.

Ring mig op

Rasmus og jan

Overvejer du at bygge sommerhus ???

Hvis du går med en drøm om en dag at bygge et nyt sommerhus, vil vi anbefale at du tilmelder dig vores nyhedsbrev.

Her får du masser af god inspiration og får besked når vi afholder åbent hus i dit område.